A glutén egy természetes fehérjekomplex, amely a búzában, árpában, rozsban és más hasonló gabonafélékben fordul elő. A glutén gazdag glutamin és prolin aminosavakban. A prolil-oligopeptidáz enzim bontja a glutén fehérjét. Az enzim nem alkalmas a gluténmentes diéta helyettesítésére. A laktáz enzim a tejcukor, az amiláz a keményítő, a proetáz a fehérje, a lipáz a zsírok, a celluláz a rostok, a prolil-oligopeptidáz a glutén lebontásában résztvevő enzimek.
Napi 1-3 alkalommal egy kapszulát vízzel egészben lenyelni, közvetlenül étkezés előtt. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépd túl! Az étrend-kiegészítő fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Nem helyettesíti a gluténmentes étrendet, csak hozzájárul az élelmiszerekben esetlegesen megmaradt glutén lebontásához. Száraz, hűvös helyen, gyermekek elől elzárva tárolandó.